Mrs Evans, Rainford

Case Study Info

  • Construction Date

    2012

  • Category

    Insulated Ceiling, Plaster Finish, Tapco Slate, TV Wall

The Problem

Mrs. Evans’ conservatory was just too hot in the summer – it was unbearable to spend any length of time in the room and it was used less and less each year.

Also, James noticed that one side of their conservatory had closed blinds due to being next a fence. A new TV was suggested that could be used as a feature wall.

The Solution

A new slate-effect roof was constructed in one day. Insulation was added to the ceiling and then finished in plaster. Halogen spotlights were added to the ceiling to add the perfect finishing touch to the new room. A TV Wall was constructed and was fully insulated which added to the energy rating of the property.

The Outcome
“Friendly workmen. Clean. Quick. Beautifully warm!” – Mrs. Evans